Ø på SNØ 2018 


Vi er superstolte over å kunne si at vi sammen med Frigo vil videreføre prosjektet Ø på SNØ også i 2018! Dette er et samarbeid mellom FRIGO​, Bydel Gamle Oslo, TSK​ og utvalgte skoler i bydel Gamle Oslo (alle barneskoler + Jordal ungdomsskole og Nyskolen). Prosjektet er todelt og består av opplæring og deretter kjøring på eget initiativ på egenhånd.

Del 1 - En opplæringsdag/skidag i Oslo Vinterpark Tryvann for 7.klassingene som ikke deltok i fjor - hvor elevene kan velge snowboard eller slalåm. Denne foregår på dagtid og blir en tilnærmet tradisjonell skidag i skoletiden, men på et skisenter. Med opplæring. Og alt utstyr man ikke har tilgjengelig. De ungdommene som ikke deltok i fjor i 8-10.klasse (Jordal), men som ønsker å delta - kan melde seg på kurs med FRIGO på kveldstid. Etter endt opplæring vil de også kunne delta i Del 2 av prosjektet.

Del 2 - Utlånsordning - Aktivitetshuset K1 i Kolstadgata 1, hvor elevene som er registrert på prosjektet og har fått opplæring kan låne klær, utstyr, samt få t-banebillett og dagskort/kveldskort så lenge beholdningen (1000 kort) holder utover vinteren/ våren 2018.

De skolene som deltar på opplegget er 7.klassingene fra Tøyen, Vahl og Gamlebyen, Kampen og Vålerenga samt alle elevene ved Jordal Ungdsomsskole og Nyskolen.


Opplæringsdager for 7. trinn

Opplæringen for 7. klassingene vil foregå i uke 4 og 5 etter følgende plan:

Tirsdag 23. januar Vahl

Onsdag 24. januar Tøyen

Fredag 26. januar Gamlebyen og Nyskolen

Tirsdag 30. januar Vålerenga (halve 7. trinn fordelt på to dager)

Onsdag 31. januar Vålerenga    

Torsdag 1. februar Kampen (halve 7. trinn fordelt på to dager)

Fredag 2. februar KampenUtlånsordningen ("Ø på Snø BUA") 

Ø på SNØ-bua åpner så fort som mulig etter siste opplæringsdag. Denne holder til i kjelleren på Aktivitetshuset K1, i Kolstadgata 1 på Tøyen. Inngang i kjelleren ved ungdomsklubben. 

Åpningstider for utlånsboden finner dere på FRIGO sin sider

  • Kommer senere og blir kommunisert her og via skolene

Følg Tøyen Sportsklubb , FRIGO få facebook, eller Ø på SNØ-bua på Instagram for oppdateringer om eventuelle endringer. 

For deltakere fra Jordal som ønsker seg kveldskurs, så kommer vi tilbake med datoer for dette. Vi kommer til å kommunisere dette her og ta kontakt direkte med de det gjelder. 

 

Bakgrunn

Det er X Games Norway, med Henning Andersen og Hilde Rasch i spissen, som skisserte dette opplegget sammen med oss i 2016. De hadde et ønske om at deres prosjekt skulle bringe med seg den aktive, norske vinteren til områdets unge - og at det kunne være en fin måte gi noe tilbake til lokal ungdom på etter å ha lånt parken vår til tidenes vinterfest på Tøyen. Prosjektet skal fronte norsk actionvintersport og har som mål å gi unge i Bydel Gamle Oslo mulighet til å delta i et spennende opplæringsopplegg for ski og snowboard. Kanskje vil neste generasjons X Games-utøvere komme fra nettopp Gamle Oslo? Her er det mye talent, så det skal vi ikke se bort i fra. I alle fall skal vi ha mye gøy på ski også i vinter! :) 

Les vår kronikk fra vinterens gjennomførte prosjekt her >> (fra 2016)

FRIGO vil være hovedansvarlig for "Ø på Snø" i år, mens vi i TSK vil hjelpe til med kompetansen vi har opparbeidet oss de siste to årene. Frigo vil også stå for bemanningen av Ø på Snø bua i Aktivitetshuset K1 gjennom sesongen. 

#øpåsnø #øpåsnø2017


Kontaktpersoner for prosjektet: 

Line Rylandsholm, Friluftsleder FRIGO, Mob: 48169770 - line.rylandsholm@bgo.oslo.kommune.no

Ellen Vik Ossiannilsson, Teamleder FRIGO - ellen.ossiannilsson@bgo.oslo.kommune.no

Sindre Andresen - Daglig leder Tøyen Sportsklubb -  toyensportsklubb@gmail.com

Dersom du har aktiviteter du savner og vil ta ansvar for, ta kontakt med oss så ser vi om vi ikke får til det også!
toyensportsklubb@gmail.com

Tøyen Sportsklubb, Kolstadgata 1, 0652 Oslo Org.nummer: 915703534  Kontonummer: 60120650583 (Nordea). SMS "Grasrotandelen 915703534" til 2020.
Vi skaper vårt eget nabolag - midt i hjertet av Oslo!

Powered by Wild Apricot Membership Software